CELEBRACIÓ “DIA DE L’ ARBRE”

5 DE FEBRER DE 2018

 

Per què celebrem el dia de l'arbre?

Aquesta pregunta se l’ haurà fet molta gent … Perquè un dia de l'arbre i no un dia per a una pedra ? ...

Doncs bé, el dia de l'arbre és un dia molt especial, un dia per a estar en contacte amb la natura, per a reconèixer i honrar els nostres benvolguts arbres ja que són els nostres acompanyants des de la nostra existència a la Terra. Són els que ens aporten eixe oxigen tan pur que tan sols ells ens poden aportar, són els que ens donen pau i tranquilitat sols en mirar-los, i són moltes més les raons per les quals hui els arbres mereixen que en parlem d’ ells.

Aquest 5 de febrer celebrem el dia de l'Arbre, un dia per a reflexionar sobre la relació necessària de l'ésser humà amb els arbres. Convivíem i evolucionàvem amb harmonia, … fins que ens deixàrem portar pel Món Modern.

En l'actualitat i tal i com escoltem tots els dies, l’ activitat humana està trencant l’ equiulibri amb la naturalesa i desencadenant tot tipus de problemes ambientals.

En algun moment del camí, eixes ànsies de l'home per ocupar-ho tot, ens van fer perdre el contacte amb la natura, amb els arbres. En lloc de respectar-los, comencem a explotar-los, a exterminar-los, per a cobrir les nostres suposades necessitats.

 

El Dia de l'Arbre pot ser un motiu per a reflexionar, ja que protegir els arbres no és qüestió del veí, ni del govern sinó que és qüestió de tots i cadascú de nosaltres. Cadascú ha de fer el possible per reduïr el consum de paper i fusta reciclant, d'aquesta manera contrïbuirem a mantenir la vida dels arbres, ja que no te sentit talar allò que ens dona la vida, oblidant-nos que tots nosaltres som part de l'ecosistema Terra i que la nostra vida depén de l'entorn en què vivim, per tant, hem de crear consciència de la necessitat d'educar-nos en el coneixement de la importància que tenen els arbres per a la nostra vida.

 

Hui volem compartir amb nosaltres l’ esperit d’ un “plantador d’ arbres”, com va ser Jerónimo Merrinho, l’ avi de José Saramago, Premi Nòbel de Literatura. Aquest, li va dedicar un texte, del qual volem compartir un extracte: “La despedida de Jerónimo Melrinho”.

Soy nieto de un hombre que, al presentir que la muerte estaba a su espera en el hospital a donde lo llevaban, bajó al huerto y fue a despedirse de los árboles que había plantado y cuidado, llorando y abrazándose a cada uno de ellos, como si de un ser querido se tratara. (…) En el fondo de su corazón tal vez mi abuelo supiera, de un saber misterioso, difícil de expresar con palabras, que la vida de la tierra y de los árboles es una sola vida”…

 

Recordeu que "Si no fem rés per conservar els arbres, prompte viurem en un món que tampoc ens podrà sustentar a nosaltres"

 

Ana Signes, Sonia Peiró i Carla Cabanilles

4t d’ ESO

 

   

 

Colegio María Ángeles Suárez de Calderón

C/ Les Foies, nº 7
46730 Grao de Gandia (Valencia) - ESPAÑA
Teléfono: 96 284 19 44 - Fax: 96 284 80 31
 
     

 

Está aquí: Inicio Uncategorised CELEBRACIÓ “DIA DE L’ ARBRE”